Jacco


Mijn naam is Jacco en ik ben studiebegeleider bij Tandem. Nadat ik de bachelor Liberal Arts and Sciences heb afgerond, doe ik nu de Master International Management in Tilburg. Verder houd ik me veel bezig met voetbal en maak ik graag kilometers op de wielrenfiets. Eind 2017 ben ik begonnen bij Tandem, waar ik 1-op-1 studiebegeleiding geef op de Saffierborch en bijlessen geef op het Rodenborch College. Dit zijn bijlessen in uiteenlopende vakken zoals Economie, M&O, geschiedenis en alle talen.

Het fijne aan deze bijbaan is dat het een leuk team is, dat de werktijden flexibel zijn, en dat je leerlingen hulp kan bieden waar ze echt iets mee kunnen. Omdat ik weet hoe lastig het soms kan zijn voor leerlingen om bepaalde stof te begrijpen, geeft het een goed gevoel om iemand verder te helpen en ook echt vooruit te zien gaan. Ook de sfeer bij Tandem is erg goed: iedereen gaat gezellig met elkaar om en helpt elkaar waar nodig. Wat ik mooi vind aan Tandem is dat er echt sprake is van één team dat leerlingen wil helpen om verder te komen dan ze al zijn. Dit gebeurt door naast de leerling te staan, in plaats van erboven. De studiebegeleider en de leerling proberen er samen uit te komen, wat voor een fijne interactie zorgt. Een bijkomend voordeel is dat ik door het geven van studiebegeleiding ook zelf weer in de leerstof duik en het dus een beetje bij kan houden. Daarnaast leer je ook om dingen anders te zien, dankzij de leerling ga je dingen vanuit een ander perspectief bekijken.

Mirna


Ik ben Mirna, heb in 2016 mijn vwo-diploma gehaald en studeer nu Social Work aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Voordat ik in 2017 een baan kreeg bij Tandem gaf ik af en toe bijles, wat me erg beviel. Het leek me leuk om vaker leerlingen te helpen met hun schoolwerk, dus toen ik de vacature van Tandem zag heb ik dan ook meteen gesolliciteerd. Ik werk meestal op de Saffierborch, waar ik me met verschillende werkzaamheden bezighoud: helpen met het plannen van schoolwerk, vragen beantwoorden, uitleg geven, overhoren en ga zo maar door. Ik houd me vooral bezig met aardrijkskunde, economie, geschiedenis en wiskunde A, waar ik soms ook individuele bijlessen in geef.

Door het geven van studiebegeleiding hoop ik dat ik niet alleen een extra steun kan zijn bij het uitvoeren van het schoolwerk, maar dat ik ook leerlingen het gevoel kan geven dat ze begrepen worden en dat ze er niet alleen voor staan. Ik weet namelijk hoeveel er op de middelbare school van je verwacht kan worden en dat het niet altijd even gemakkelijk is. Daarnaast heb ik moeite gehad met het kiezen van een vervolgopleiding, omdat ik al mijn vakken op de middelbare school interessant vond. Door het geven van studiebegeleiding kan ik bezig blijven met die dingen die ik zo leuk vond om te doen.

Naar mijn mening staan bij Tandem personen op de eerste plaats. Tandem vindt het belangrijk dat je je goed voelt en als het even tegenzit is er aandacht om te kijken hoe de situatie weer beter kan worden. Persoonsgerichte benadering is voor mij belangrijk en die benadering vind ik bij Tandem, waardoor het voor mij een ideale plek is om te werken.

Ingrid


Ik ben Ingrid en ben, nadat ik aan de Pabo heb gestudeerd, begonnen aan de master Onderwijswetenschappen. In 2017 ben ik gestart met mijn werk bij Tandem Studiebegeleiding, waar ik eerst voornamelijk in de studieruimte van het Rodenborch College werkzaam was. Sinds 2018 ben ik ook betrokken bij de studiebegeleiding van de leerlingen en houd ik me bezig met de begeleiding van (nieuwe) werknemers.

Het mooiste aan studiebegeleiding is voor mij dat je de groei van de leerlingen meemaakt. Je ziet ze echt stappen maken in hun schoolwerk en in hun ontwikkeling. Daarnaast vind ik het heel leuk om leerlingen in te laten zien waar ze goed in zijn, en ze daarmee dan ook verder te motiveren zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het team van Tandem bestaat uit een heleboel jonge, enthousiaste mensen, waardoor de sfeer onderling goed is en de communicatie erg snel. Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van dit gemotiveerde team!

Emma


Ik ben Emma en ben in 2014 afgestudeerd in biologie en biomedische wetenschappen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om te leren, en ik help anderen daar dan ook graag mee. Dit begon in vwo 6 met het geven van bijles in wiskunde en Engels, en ging verder tijdens mijn opleiding waarin ik onder andere bijles gaf in rekenen en scheikunde. Het onderwijs sprak mij zo aan dat ik na mijn slagen op zoek ging naar een baan die hiermee te maken had. Hierdoor kwam ik bij Cito terecht, waar ik in 4 jaar tijd veel heb geleerd over het maken en beoordelen van toetsopgaven. In 2018 kwam Tandem Studiebegeleiding op mijn pad, waar ik werk in de studieruimte op het Rodenborch College, studiebegeleiding geef, en voor verschillende vakken inhaaluren voor topsportleerlingen verzorg. Ik houd van gevarieerd werk, en het werken met leerlingen is hier de perfecte uitkomst. Elke leerling en elke situatie is anders, maar iedereen heeft een doel waar je samen naartoe kan werken.

Het werken bij Tandem bevalt heel goed, de sfeer is top. We zijn een echt team en steunen elkaar, waardoor we met onze gezamenlijke kennis de beste hulp kunnen bieden aan de leerlingen. De leerlingen merken dit zelf ook. Niemand komt met tegenzin bij ons aan zijn of haar studie werken, omdat voor iedereen de juiste hulp wordt gezocht. Ook is het erg mooi om te zien hoe een leerling vooruit gaat. Of dat nou met een goed punt voor een toets is of door meer rust in de planning, elke stap die de leerling maakt geeft een goed gevoel. Ik hoop dat ik op deze manier nog een heleboel leerlingen verder kan helpen!

Margo


Ik ben Margo van de Goor. In 2011 ben ik begonnen met werken bij Tandem, wat nog steeds erg goed bevalt. In 2005 heb ik mijn VWO diploma behaald. Daarna heb ik Kinder- en Jeugdpsychologie aan Universiteit Utrecht gestudeerd en heb ik een opleiding voor Dierenartsassistent gevolgd. Daarbij heb ik naast mijn studie met veel plezier gewerkt met leerlingen in het kader van het Persoonsgebonden Budget.

Het overbrengen van kennis, maar vooral ook het motiveren en helpen van leerlingen om vooruit te komen op school brengt mij veel voldoening. Met een team van jonge begeleiders en een goede sfeer is dat voor mij de perfecte manier om daar iedere dag met plezier mee aan de slag te gaan.

Jan-Hein


Ik ben Jan-Hein van de Vliert en ben eigenaar van Tandem Studiebegeleiding. Al sinds 2003 ben ik werkzaam bij Tandem en heb nog steeds onverminderd plezier in het ondersteunen van de leerlingen bij hun schoolwerk. Zelf heb ik het gymnasium op het Jeroen Bosch College afgerond met het profiel Economie en Maatschappij. Vervolgens heb ik de studie Business Studies aan de Universiteit van Tilburg afgerond en heb me daarbij wat gespecialiseerd in de richting van Supply Chain management. Vervolgens heb ik op diezelfde universiteit de bachelor Econometrie en Operationele Research afgerond en uiteindelijk mijn master Operations Research and Management Science behaald.

Het kunnen helpen van de leerlingen om kleine stapjes in de goede richting te kunnen zetten, waarvan ze zelf nog niet wisten dat ze dat konden, is waar je het allemaal voor doet. Het belangrijkste voor mij is dat de leerlingen zich prettig voelen en dat ze optimaal presteren naar hun kunnen, ik vind het geweldig om ze daarbij te mogen helpen.

Misha


Ik ben Misha Fedorov en ik werk nu ruim 2 jaar bij Tandem Studiebegeleiding. Ik heb in 2012 mijn VWO diploma, met profiel NT, behaald aan het Jeroen Bosch College. Vervolgens heb ik in 2015 mijn bachelor diploma Natuur- en Sterrenkunde met succes afgesloten op de Radboud Universiteit Nijmegen. Momenteel doe ik daar een master Physics & Astronomy.

Het bijbrengen van kennis en het helpen van mensen doe ik erg graag. Om deze reden is Tandem Studiebegeleiding een geschikte plaats om de leerlingen te kunnen helpen en ze de stappen in de juiste richting te geven. De vakken waarmee ik de leerlingen het beste kan helpen zijn Wiskunde, Natuurkunde en Scheikunde.

Jaap


Ik ben Jaap Nijland en ik werk sinds kort (september 2015) bij Tandem. Ik heb in 2011 mijn gymnasium diploma behaald op het Stedelijk Gymnasium ’s-Hertogenbosch, met de profielen ‘Natuur en Techniek’ en ‘Natuur en Gezondheid’, inclusief Latijn en Economie. Mijn sterke vakken waren vooral de exacte vakken. Ik studeer nu Psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Ik vind het een leuke uitdaging om verschillende type leerlingen op een zo goed mogelijke manier te helpen/uitleg te geven. Het idee dat een leerling dingen kan gaan begrijpen door de uitleg die je geeft, is een erg goede motivatie voor mij, en zorgt ervoor dat ik met plezier naar het werk ga.

Merle


Hallo, mijn naam is Merle van Groeningen. Ik zit nu in 6VWO op het Jeroen Bosch College met het profiel N&G/N&T. Sinds 2015 werk ik bij Tandem Studiebegeleiding. Naast dit geef ik ook gymles aan kinderen van 4 tot 14 jaar. Ik vind het erg leuk om kinderen te helpen met datgene waar ze moeite mee hebben. Tot nu toe bevalt het me heel erg bij Tandem en ik hoop dat ik er nog een hele tijd zal blijven!

Victor


Ik ben Victor Brouwers en eind 2015 ben ik bij Tandem begonnen met werken. Sinds die tijd ben ik hier altijd met plezier geweest door de ontspannen sfeer die bij Tandem heerst. Ik zit op dit moment in 6VWO met een Natuur & Gezondheid profiel in combinatie met een Natuur & Techniek profiel.

Wat ik vooral leuk vind aan het begeleiden van de leerlingen die bij Tandem komen, is om deel uit te kunnen maken van de momenten waarop voor hen het kwartje valt. Het moment waarop simpelweg toepassen in begrijpen verandert en gedwongen studeren in nieuwsgierig leren. Deze momenten, samen met de heerlijke sfeer, maken Tandem een top bedrijf voor zowel de begeleiders als de leerlingen.

Meld je aan voor professionele huiswerkbegeleiding, bijles en trainingen