Thirsa


Hoi! Ik ben Thirsa en ik werk sinds september 2017 bij Tandem Studiebegeleiding. Nadat ik in 2019 mijn bachelor in Communicatie- en Informatiewetenschappen heb gehaald, start ik in september (na een tussenjaar) met de research master in Behavioural Science in Nijmegen. Ik ben bij Tandem gaan werken omdat het me ontzettend leuk leek om leerlingen te helpen met hun schoolwerk. Daarnaast vind ik middelbare scholieren een hele leuke leeftijdsgroep, omdat ze een flinke (persoonlijke) ontwikkeling doormaken en hun interesses verder ontdekken.
Ik geef bij Tandem vooral individuele bijlessen in de alfavakken en help mee tijdens de studiebegeleiding. Verder houd ik me sinds 2019 bezig met de social media van Tandem, dus neem zeker even een kijkje op onze Facebook, Instagram of LinkedIn pagina ūüėČ
Wat ik heel tof vind aan mijn werk is het contact met de leerlingen. In het begin ken je ze nog niet goed, maar je bouwt snel een band op en je ziet de leerlingen echt groeien. Daarnaast vind ik het leuk om leerlingen te helpen met mijn eigen ervaringen. En dan bedoel ik niet alleen inhoudelijke kennis, maar bijvoorbeeld ook met inplannen en dingen die op je pad komen tijdens en na je middelbare schooltijd. Hier is bij Tandem veel ruimte voor omdat er een hele fijne sfeer hangt. Er is echt een open mindset waarin iedereen voor elkaar klaarstaat en zijn idee√ęn kwijt kan. Naarmate ik er langer werk leer ik mijn collega’s ook steeds beter kennen, en omdat veel van ons in dezelfde fase van hun leven zitten kunnen we veel met elkaar praten. Het is voor mij dus echt de ideale werkplek!

Feike


Hoi! Ik ben Feike en ik ben na mijn studie Geschiedenis aan de Radboud Universiteit en daaropvolgende lerarenopleiding (met een kleine omzwerving in de IT) bij Tandem Studiebegeleiding terecht gekomen. Hier kan ik doen wat ik het allerliefste doe, namelijk werken met middelbare scholieren.

Sinds november 2019 ben ik werkzaam bij Tandem. Hier werk ik vooral als begeleider in de studieruimte en geef ik af en toe bijles. Ik vind het fijn om samen met mijn collega’s voor een goede werksfeer te zorgen en leerlingen bij te staan met hun schoolwerk en andere zaken. Ik haal heel veel plezier uit het werken met leerlingen op de middelbare school. Ik hoop vooral bij te dragen aan het verbeteren van hun studieresultaten, maar ook samen met hen te werken aan hun zelfvertrouwen en motivatie. Ik werk graag samen met een leerling naar een oplossing toe, en sta dan ook het liefst naast, en niet boven, de leerling. Het gevoel dat iemand echt vooruitgang boekt (of dit nou op school- of persoonlijk gebied is), geeft mij veel voldoening.

Het fijne aan werken bij Tandem is de ruimte die je krijgt – niet alleen qua planning, maar ook hoe je je verhoudt tot de leerlingen en hoe je met hen de dialoog aan gaat. Ik geniet er heel erg van om op informele wijze met scholieren aan de slag te gaan, en daar is Tandem de juiste plek voor!

Apolline


Ik ben Apolline en ik ben sinds oktober 2019 werkzaam bij Tandem Studiebegeleiding. Na mijn vwo heb ik de pabo gedaan en ben ik na mijn afstuderen aan de slag gegaan als leerkracht basisonderwijs op verschillende scholen. Daarnaast werkte ik bij stichting Ondernemend Onderwijs ‚ÄėsH en stichting De Buitenschool. Begin dit schooljaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging, waardoor ik bij Tandem ben gekomen.

Bij Tandem werk ik als coördinator studiebegeleiding op de locatie Saffierborch. Hier help ik de leerlingen graag met het maken van planningen en ondersteun ik hen waar nodig. Als vakken houd ik mij vooral bezig met de talen, geschiedenis en aardrijkskunde.

Het werk bij Tandem spreekt mij erg aan. Vooral het helpen van de leerlingen en het persoonlijke contact met hen vind ik leuk. Daarnaast vind ik het interessant om een leerling te volgen in zijn of haar ontwikkeling. Het geeft mij veel voldoening als ik merk dat een leerling zich goed voelt bij ons en fijn bij ons kan werken, en hierdoor dan ook vooruit gaat op school. Wat ik zo fijn vind aan Tandem is dat wij als team alles uit de kast halen om leerlingen zo goed mogelijk te helpen. Hierbij is een persoonlijke benadering naar leerlingen toe belangrijk, en dat is echt onze kracht!

Michelle


Ik ben Michelle en ik werk sinds eind oktober bij Tandem Studiebegeleiding. Momenteel heb ik een tussenjaar zodat ik de studie kan vinden die het beste bij mij past. Wat ik leuk vind aan werken bij Tandem is dat ik, iemand die net klaar is met de middelbare school, mijn kennis, ervaring en tips weer door kan geven aan huidige middelbare scholieren en hen op deze manier kan helpen.

Ik werk als studiebegeleider op de locatie Saffierborch en het Rodenborch College. Aangezien ik het Economie & Maatschappij profiel heb gedaan, help ik de leerlingen vooral met de alfa vakken. Naast studiebegeleiding geef ik momenteel ook bijles in Duits en Engels leesvaardigheid. Het is erg leuk om te zien dat leerlingen echt baat hebben bij wat wij doen. Wanneer ze de stof beter begrijpen en daardoor vooruit gaan en betere cijfers halen geeft dat veel voldoening. Het werk bij Tandem bevalt dan ook erg goed. De sfeer is altijd gezellig, de collega’s zijn leuk en de flexibiliteit en diversiteit van het werk zijn erg fijn. Ik kan het iedereen dus zeker aanraden!

Ilayda


Hoi! Ik ben Ilayda en sinds april 2018 werk ik bij Tandem Studiebegeleiding. Na mijn studie HBO pedagogiek en pre-master te hebben behaald, doe ik op dit moment de master pedagogische wetenschappen. Naast mijn studie werken bij Tandem is ideaal, omdat Tandem heel flexibel is. Dit is heel belangrijk voor mij omdat mijn beschikbaarheid steeds anders is door mijn studie.

Ik ben werkzaam in de studieruimte op het Rodenborch College, waar ik vooral bezig ben met orde houden en het ondersteunen van de leerlingen. Ik vind het een leuke uitdaging om er samen met mijn collega’s iedere dag weer voor te zorgen dat er een goede werksfeer hangt in de studieruimte. Dagelijks zien we enorm veel leerlingen waardoor uitgebreid persoonlijk contact vaak lastig is. Het leukst vind ik dan dat ondanks dat we de leerlingen maar kort zien en geen lange gesprekken kunnen voeren, er toch een band ontstaat en ze bijvoorbeeld trots aan ons vertellen hoe goed ze gepresteerd hebben bij een wedstrijd. Dit maakt mijn werk echt heel leuk om te doen. Daarnaast staan wij er als Tandem echt als één team en hangt er een goede sfeer tussen de medewerkers!

Samantha


Ik ben Samantha, en ik ben sinds begin schooljaar 2019/2020 werkzaam bij Tandem Studiebegeleiding. Wat ik het leukste aan mijn werk vind? Dat ik soms het verschil kan maken voor leerlingen, en dat op een persoonlijke manier. Dat ik kan zien dat een leerling de stof echt gaat begrijpen en daardoor met goede cijfers én vol zelfvertrouwen thuiskomt. Deze persoonlijke aanpak zorgt niet alleen voor goede resultaten, maar ook voor een enorm fijne werksfeer.

Als co√∂rdinator studiebegeleiding werk ik op onze locatie op de Saffierborch, maar ben ik ook werkzaam op het Rodenborch College. Daar ben ik onder andere de vinden in de studieruimte. Dit vind ik echt een toffe combinatie. Voordat ik bij Tandem kwam werken, heb ik Toerisme gestudeerd en ben daarna jaren werkzaam geweest als co√∂rdinator en manager in deze branche. De wereld ontdekken is dan ook mijn grootste hobby! Talen, geschiedenis, aardrijkskunde en (bedrijfs)economie passen hier goed bij en vind ik erg interessant, en zijn dan ook vakken waar ik leerlingen graag mee verder help. Natuurlijk sta ik ook klaar voor de leerlingen op het gebied van het maken van planningen en help ik hen met ‚Äėleren te leren‚Äô, want dit is toch vaak enorm lastig.

Werken bij Tandem voelt erg vertrouwd en het zorgt ervoor dat ik iedere dag weer iets nieuws leer. Daarbij is het fantastisch om met leerlingen te werken en hen te helpen, wat deze baan echt heel bijzonder maakt!

Jacco


Mijn naam is Jacco en ik ben studiebegeleider bij Tandem. Nadat ik de bachelor Liberal Arts and Sciences heb afgerond, doe ik nu de Master International Management in Tilburg. Verder houd ik me veel bezig met voetbal en maak ik graag kilometers op de wielrenfiets. Eind 2017 ben ik begonnen bij Tandem, waar ik 1-op-1 studiebegeleiding geef op de Saffierborch en bijlessen geef op het Rodenborch College. Dit zijn bijlessen in uiteenlopende vakken zoals Economie, M&O, geschiedenis en alle talen.

Het fijne aan deze bijbaan is dat het een leuk team is, dat de werktijden flexibel zijn, en dat je leerlingen hulp kan bieden waar ze echt iets mee kunnen. Omdat ik weet hoe lastig het soms kan zijn voor leerlingen om bepaalde stof te begrijpen, geeft het een goed gevoel om iemand verder te helpen en ook echt vooruit te zien gaan. Ook de sfeer bij Tandem is erg goed: iedereen gaat gezellig met elkaar om en helpt elkaar waar nodig. Wat ik mooi vind aan Tandem is dat er echt sprake is van één team dat leerlingen wil helpen om verder te komen dan ze al zijn. Dit gebeurt door naast de leerling te staan, in plaats van erboven. De studiebegeleider en de leerling proberen er samen uit te komen, wat voor een fijne interactie zorgt. Een bijkomend voordeel is dat ik door het geven van studiebegeleiding ook zelf weer in de leerstof duik en het dus een beetje bij kan houden. Daarnaast leer je ook om dingen anders te zien, dankzij de leerling ga je dingen vanuit een ander perspectief bekijken.

Mirna


Ik ben Mirna, heb in 2016 mijn vwo-diploma gehaald en studeer nu Social Work aan Avans Hogeschool in Den Bosch. Voordat ik in 2017 een baan kreeg bij Tandem gaf ik af en toe bijles, wat me erg beviel. Het leek me leuk om vaker leerlingen te helpen met hun schoolwerk, dus toen ik de vacature van Tandem zag heb ik dan ook meteen gesolliciteerd. Ik werk meestal op de Saffierborch, waar ik me met verschillende werkzaamheden bezighoud: helpen met het plannen van schoolwerk, vragen beantwoorden, uitleg geven, overhoren en ga zo maar door. Ik houd me vooral bezig met aardrijkskunde, economie, geschiedenis en wiskunde A, waar ik soms ook individuele bijlessen in geef.

Door het geven van studiebegeleiding hoop ik dat ik niet alleen een extra steun kan zijn bij het uitvoeren van het schoolwerk, maar dat ik ook leerlingen het gevoel kan geven dat ze begrepen worden en dat ze er niet alleen voor staan. Ik weet namelijk hoeveel er op de middelbare school van je verwacht kan worden en dat het niet altijd even gemakkelijk is. Daarnaast heb ik moeite gehad met het kiezen van een vervolgopleiding, omdat ik al mijn vakken op de middelbare school interessant vond. Door het geven van studiebegeleiding kan ik bezig blijven met die dingen die ik zo leuk vond om te doen.

Naar mijn mening staan bij Tandem personen op de eerste plaats. Tandem vindt het belangrijk dat je je goed voelt en als het even tegenzit is er aandacht om te kijken hoe de situatie weer beter kan worden. Persoonsgerichte benadering is voor mij belangrijk en die benadering vind ik bij Tandem, waardoor het voor mij een ideale plek is om te werken.

Ingrid


Ik ben Ingrid en ben, nadat ik aan de Pabo heb gestudeerd, begonnen aan de master Onderwijswetenschappen. In 2017 ben ik gestart met mijn werk bij Tandem Studiebegeleiding, waar ik eerst voornamelijk in de studieruimte van het Rodenborch College werkzaam was. Sinds 2018 ben ik ook betrokken bij de studiebegeleiding van de leerlingen en houd ik me bezig met de begeleiding van (nieuwe) werknemers.

Het mooiste aan studiebegeleiding is voor mij dat je de groei van de leerlingen meemaakt. Je ziet ze echt stappen maken in hun schoolwerk en in hun ontwikkeling. Daarnaast vind ik het heel leuk om leerlingen in te laten zien waar ze goed in zijn, en ze daarmee dan ook verder te motiveren zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Het team van Tandem bestaat uit een heleboel jonge, enthousiaste mensen, waardoor de sfeer onderling goed is en de communicatie erg snel. Ik ben heel blij dat ik deel uit mag maken van dit gemotiveerde team!

Emma


Ik ben Emma en ben in 2014 afgestudeerd in biologie en biomedische wetenschappen. Ik heb het altijd al leuk gevonden om te leren, en ik help anderen daar dan ook graag mee. Dit begon in vwo 6 met het geven van bijles in wiskunde en Engels, en ging verder tijdens mijn opleiding waarin ik onder andere bijles gaf in rekenen en scheikunde. Het onderwijs sprak mij zo aan dat ik na mijn slagen op zoek ging naar een baan die hiermee te maken had. Hierdoor kwam ik bij Cito terecht, waar ik in 4 jaar tijd veel heb geleerd over het maken en beoordelen van toetsopgaven. In 2018 kwam Tandem Studiebegeleiding op mijn pad, waar ik werk in de studieruimte op het Rodenborch College, studiebegeleiding geef, en voor verschillende vakken inhaaluren voor topsportleerlingen verzorg. Ik houd van gevarieerd werk, en het werken met leerlingen is hier de perfecte uitkomst. Elke leerling en elke situatie is anders, maar iedereen heeft een doel waar je samen naartoe kan werken.

Het werken bij Tandem bevalt heel goed, de sfeer is top. We zijn een echt team en steunen elkaar, waardoor we met onze gezamenlijke kennis de beste hulp kunnen bieden aan de leerlingen. De leerlingen merken dit zelf ook. Niemand komt met tegenzin bij ons aan zijn of haar studie werken, omdat voor iedereen de juiste hulp wordt gezocht. Ook is het erg mooi om te zien hoe een leerling vooruit gaat. Of dat nou met een goed punt voor een toets is of door meer rust in de planning, elke stap die de leerling maakt geeft een goed gevoel. Ik hoop dat ik op deze manier nog een heleboel leerlingen verder kan helpen!

Meld je aan voor professionele huiswerk­begeleiding, bijles en trainingen