Basisschoolbegeleiding

Naast onze studiebegeleiding voor middelbare scholieren, merken wij dat er nu ook steeds meer vraag is naar begeleiding voor leerlingen op de basisschool. Leerkrachten kunnen niet altijd op elk moment meekijken of individueel uitleg geven en ook als ouder heb je daar thuis soms niet voldoende tijd of mogelijkheden voor. Wij zouden hierin het ontbrekende puzzelstukje kunnen zijn!

Hoe werken wij?

Van de basisschool ontvangen jullie (digitale) opdrachten, vaak in de vorm van een weektaak. Jullie delen deze met ons. Zo kunnen wij goed meekijken wat het werk voor de komende week is. We plannen dan één of meerdere begeleidingsmomenten in met de leerling.

Tijdens zo’n begeleidingsmoment maken we eerst samen met de leerling een duidelijke planning. Dan weet de leerling goed wanneer hij aan welke opdrachten moet werken. Daarna beginnen we met de opdrachten voor die dag. We nemen samen de opdrachten door en geven hier uitleg bij. Zo weet de leerling wat er precies verwacht wordt. De leerling kan vervolgens zelf aan de slag met de opdrachten. Na een afgesproken tijd (bijvoorbeeld 15 minuten) bespreken we samen het gemaakte werk. Lastige opdrachten kunnen we natuurlijk ook even samen doen. Ook kunnen we extra oefenen voor moeilijke vakken of andere aandachtspunten.

We houden jullie goed op de hoogte van waar we aan werken. Na elk begeleidingsmoment krijgen jullie van ons per mail een dagverslag waarin we jullie vertellen waar we samen aan hebben gewerkt en hoe dat ging.

Wij zorgen voor:

  • Structuur – door op vaste momenten in de week te begeleiden. We bespreken de opdrachten van tevoren en achteraf.
  • Planning – we bekijken samen wat er allemaal moet gebeuren deze week en maken een planning met wat wanneer gedaan wordt.
  • Uitleg – we nemen de opdrachten samen door en geven extra uitleg over lastige leerstof. We zorgen dat je kind hierna zelfstandig met zijn of haar schoolwerk aan de slag kan.
  • Nabespreking – we kijken wat wel en wat niet gelukt is en geven extra uitleg over lastig gebleken opdrachten.
  • Extra oefening bij lastige vakken – onze begeleiders beschikken over extra oefenmateriaal om je kind de leerstof nog beter te laten begrijpen.

Tarieven Basisschoolbegeleiding

1 uur begeleiding: € 32,50 per uur

Meld je aan voor professionele huiswerk­begeleiding, bijles en trainingen