Brugklastraining

Tandem Studiebegeleiding verzorgt ‘brugklastrainingen’ voor toekomstige brugklassers. We zorgen er voor dat de leerling goed voorbereid is op de grote stap naar de middelbare school.

Naar de brugklas gaan kan spannend zijn. Samen met de leerling zorgen wij er op een leuke manier voor dat hij of zij goed voorbereid is. In kleine groepen behandelen we een aantal onderwerpen die belangrijk zijn voor een goede start op het voortgezet onderwijs, zoals:

  • Wat kan ik verwachten op school?
  • Hoe gebruik ik de digitale portal (bijvoorbeeld Magister)?
  • Leren plannen
  • Studievaardigheden
  • Hoe kan ik effectief leren?
  • Hoe maak ik een toetsweekplanning?

Het is fijn als de leerling van te voren weet wat hij/zij kan verwachten en hoe om te gaan met bepaalde situaties. Zo kan de leerling van de middelbare schooltijd de leukste tijd hebben samen met zijn of haar nieuwe vrienden en vriendinnen!
Dus voor de groep 8 leerlingen die de eerste stap in de goede richting willen zetten, is dit een uitgelezen kans!

Begeleiding
Bij Tandem werken wij veelal met begeleiders die een docentenopleiding gevolgd hebben. Zowel pabo als het voortgezet onderwijs. Wij vinden het belangrijk dat de begeleiders ervaring hebben met het onderwijs, om de leerling zo effectief mogelijk te helpen.
Wij zorgen er daarom ook voor dat er ervaren en vakinhoudelijke begeleiders zijn die de leerling kan helpen.

Hoe is de brugklastraining ingedeeld?
Tijdens de training gaat de leerling in kleine groepen intensief aan de slag, de trainingen vinden fysiek op onze locatie plaats. Ons doel is dat de leerling na de training de nodige kennis en vaardigheden heeft opgedaan om zelfverzekerd aan het schooljaar te beginnen.

Praktisch
De trainingen vinden in de zomervakantie en tijdens de eerste weken van het nieuwe schooljaar plaats.
Wil je meer informatie over deze trainingen? Neem dan kan contact met ons op via telefoon (073 528 67 12) of via mail (contact@tandemstudiebegeleiding.nl).

Meld je aan voor professionele huiswerk­begeleiding, bijles en trainingen