Ondersteuning op scholen

We zien graag leerlingen die vol zelfvertrouwen en met een goed gevoel met hun schoolwerk aan de slag gaan. Hier is soms extra begeleiding voor nodig die scholen niet altijd zelf kunnen verzorgen. Tandem Studiebegeleiding biedt daarom ondersteuning aan middelbare scholen, zodat zij leerlingen meer ruimte kunnen geven om het beste uit zichzelf te halen. Dit varieert van het organiseren van examentrainingen tot aan het aanbieden van volledige ondersteuningstrajecten. Op deze pagina zijn de verschillende diensten die wij aan scholen bieden te vinden.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor uw school? Neem dan contact met ons op via telefoon (073 528 67 12), e-mail (contact@tandemstudiebegeleiding.nl), of via het contactformulier.

Examentraining


Wij bieden examentrainingen aan op middelbare scholen in ieder vak en op alle niveaus, waarin vakspecifieke onderwerpen uitgebreid één voor één behandeld worden. Tijdens deze trainingen krijgen leerlingen ook tips over hoe ze kunnen leren en waar ze tijdens het examen op moeten letten.

Meer informatie

Ondersteunings programma’s


Tandem Studiebegeleiding biedt op maat gemaakte ondersteuningsprogramma’s. Deze ondersteuning wordt afgestemd op de persoonlijke leerdoelen van iedere leerling, waarbij er gefocust kan worden op zowel vakinhoudelijke vraagstukken als studievaardigheden.

Meer informatie

Verbetering basisvaardigheden


De overheid heeft het masterplan verbetering basisvaardigheden in het leven geroepen om de vaardigheden van leerlingen op het gebied van taal, rekenen en wiskunde, burgerschap en digitale geletterdheid te verbeteren. Tandem ondersteunt hierbij door een programma aan te bieden voor kleine groepen leerlingen.

Meer informatie

Bijles door scholieren


Bij 'bijles door en voor scholieren' worden leerlingen geholpen door bijlesscholieren van hun eigen school. Ze krijgen bijles in een vertrouwde omgeving en van een medeleerling met wie ze gedeelde leerervaringen hebben. Daarnaast duiken bijlesscholieren zelf ook dieper de stof in, wat bevorderlijk is voor de eigen leerprestaties.

Meer informatie

Tandem Booster


Soms heb je als leerling gewoon nét dat steuntje in de rug nodig om zelfstandig weer succesvol verder te kunnen met het schoolwerk. Structurele ondersteuning is in dat geval niet nodig, maar extra tools en handvatten zijn wel gewenst om weer met vertrouwen het schoolwerk aan te gaan.

Meer informatie

Extra ondersteuning voor scholen


Onze deskundige begeleiders kunnen worden ingezet als ondersteuning om docenten te ontlasten. Denk hierbij aan hulp bij het surveilleren tijdens toetsen, het opvangen van lesuitval, of extra ondersteuning tijdens de lessen of op open leercentra.

Meer informatie

Lente- en zomerschool


Tijdens onze lente- en zomerschool trajecten kunnen leerlingen een eventuele studie achterstand wegwerken en zich goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar. Ze worden hierbij intensief ondersteund door onze begeleiders, zowel vakinhoudelijk als op het gebied van studievaardigheden.

Meer informatie

Studiebegeleiding en bijles


Tijdens onze studiebegeleiding werken leerlingen op een gestructureerde manier aan hun schoolwerk, waarbij ze intensief ondersteund worden door onze deskundige begeleiders. Wanneer extra hulp nodig is, bieden wij ook een-op-een bijles aan.

Meer informatie

Leren leren training


In onze training ‘leren leren & conceptmappen’ leren we de leerlingen hoe ze grote stukken tekst beter kunnen samenvatten. We gaan aan de slag met de kleurmethode en het maken van conceptmappen, om zo structuur aan te brengen in een tekst en de leerstof te visualiseren.

Meer informatie

Ondersteuning op ISK en NT2 begeleiding


Leerlingen die recentelijk in Nederland zijn komen wonen krijgen vaak eerst les op een Internationale Schakelklas en vervolgens extra ondersteuning in de vorm van NT2 begeleiding op een middelbare school. Vaak is in die gevallen meer persoonlijke aandacht nodig door individuele ondersteuning te geven of in kleine groepjes.

Meer informatie

Scholen waar wij mee samenwerken

Meer informatie over begeleiding, bijles en trainingen op uw school